Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

Klokkenluiders - Binjamin Heyl

Paperback - 320 blz. - politicologie

Klokkenluiders - Binjamin Heyl
Euro 28.70 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode978-94-6129-193-6
Ondanks de wet Huis voor de Klokkenluiders, maakt de auteur duidelijk dat ook op basis van deze wet (2015) het vragen is om problemen, wanneer je denkt de klok te moeten luiden. De wet zit zo in elkaar dat zij vooral gericht is om corrupte machthebbers in bescherming te nemen. Er wordt een aantal bekende klokkenluiders genoemd, zoals de heren Spijkers, Bos, Van Buitenen, Gottlieb en ook onbekenden. Onder hen de heer Verhoef, die duidelijk aantoont hoe er binnen de gemeenten op grote schaal boekhoudfraude gepleegd wordt, jaren achtereen.
Ondanks de wet Huis voor de Klokkenluiders, maakt de auteur duidelijk dat ook op basis van deze wet (2015) het vragen is om problemen, wanneer je denkt de klok te moeten luiden. De wet zit zo in elkaar dat zij vooral gericht is om corrupte machthebbers in bescherming te nemen.
Er wordt een aantal bekende klokkenluiders genoemd, zoals de heren Spijkers, Bos, Van Buitenen, Gottlieb en ook onbekenden. Onder hen de heer Verhoef, die duidelijk aantoont hoe er binnen de gemeenten op grote schaal boekhoudfraude gepleegd wordt, jaren achtereen.
In de kwestie AP23/Spijkers wordt aangetoond dat de overheid, wanneer het haar van pas komt door en door corrupt is en de volksvertegenwoordiger het normaal vindt doorlopend misleid te worden door ministers en staatssecretarissen. In de kwestie van de ondeugdelijke AP23-landmijn is aantoonbaar dat er sprake is van moord met voorbedachten rade en dat daarom klokkenluider Spijkers totaal kapot gemaakt is. De Tweede Kamer weigerde in deze zeer ernstige kwestie een parlementaire enquête, omdat er bloed aan hun handen zit. Integendeel. Alle vuiligheid en smerigheid mag pas geopenbaard worden, zeventig jaar na het overlijden van de heer Spijkers.
Zowel de overheid als de volksvertegenwoordiging beweren dat zij inzake klokkenluiders integer zijn, betrouwbaar en transparant. Niets is minder waar. De auteur stelt dat inzake klokkenluiders sprake is van tuig van de bovenste richel. Naar boven likken en naar beneden trappen.
Om het hele en eerlijke verhaal te vernemen is het handig om de hiergenoemde instanties te bellen, mailen, want u hebt recht op het hele en eerlijke verhaal. Dat dit boek niet het hele en eerlijke verhaal bevat moge na het lezen wel duidelijk zijn. U weet net als ik dat alleen integere en betrouwbare machthebbers u het hele en eerlijke verhaal kunnen vertellen en dat graag met verve doen.