Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

E-book

Uw boek als e-book
E-books beginnen steeds meer aan populariteit te winnen. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan het lezen van een boek via een e-reader, iPad of (tablet) PC. Voor auteurs van Uitgeverij Eigen Boek is het nu ook mogelijk om hun boek als e-book te publiceren, zodat deze ook voor digitale lezers beschikbaar is.
 
Beschikbaarheid en royalty
Uw e-books zijn voorlopig alleen via de website van Uitgeverij Eigen Boek beschikbaar. Het royaltypercentage over e-books die verkocht worden via onze website bedraagt 25% van de netto verkoopprijs (de verkoopprijs minus de BTW).
 
Op dit moment is het nog niet mogelijk om de bestelling direct na betaling via onze website te downloaden. De koper ontvangt daarom binnen 24 uur na betaling het e-book per e-mail.
 
Verkoopprijs
De verkoopprijs van uw e-book wordt 40% van de netto verkoopprijs (verkoopprijs minus de BTW) van het gedrukte exemplaar.
 
In Nederland bedraagt de BTW voor gedrukte boeken 6%.
Voor digitale boeken hanteert de overheid echter een BTW-tarief van 21%, omdat deze (net als bijvoorbeeld digitale kranten) worden gezien als software.
 
Bedraagt de verkoopprijs van uw gedrukte boek bijvoorbeeld   € 14,50, dan wordt de verkoopprijs van het e-book dus € 6,62.
 
Ook een e-book uitbrengen?
Het publiceren van een e-book kan al vanaf € 199,-. In combinatie met een hardcopy boek kost het uitbrengen van een e-book bij Uitgeverij Eigen Boek slechts € 45,-. Hiervoor krijgt u uiteraard zelf ook een digitaal exemplaar van uw boek. Meer informatie over prijzen en aanvullende diensten leest u hier .

Wilt u uw boek ook als e-book uitbrengen of heeft u nog aanvullende vragen, neem dan contact met ons op via info@uitgeverijeigenboek.nl.
 
Houd er rekening mee dat het omzetten van uw boek naar e-bookformaat enige tijd kan duren. Afhankelijk van de interesse in dit nieuwe product kan de verwerkingstijd oplopen tot enige maanden.