Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

Terug in de tijd met hedendaagse ouderen - Hugo de Graaf

Paperback - 146 blz. - non-fictie

Terug in de tijd met hedendaagse ouderen - Hugo de Graaf
Euro 19.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode978-94-6129-072-4
Een bewoner vertelt ‘Mijn ouders waren Luthers’. Je kunt als begeleider navragen vanuit welke geloofsstroming Luthers afkomstig is, maar wat als een bewoner je dit niet meer kan vertellen? Ondanks dat gewoontes en gebruiken uit een ver verleden het langst bij ouderen met dementie intact blijven, zal na verloop van tijd ook dit stukje verleden uit hun geheugen verdwijnen.
Hugo de Graaf (1983) heeft voor zijn werk met ouderen de opleidingen helpende zorg & welzijn en SPW doorlopen en afgerond. Hij heeft door de jaren heen in diverse verzorgingshuizen gewerkt en werkt nog altijd als activiteitenbegeleider met psychogeriatrische ouderen. Daarnaast speelt hij improvisatietheater en schrijft hij verhalen en boeken. In 2008 kwam zijn eerste boek uit over de verdwijnende klederdracht.

20% op de brutoverkooppijs van dit boek gaat naar Alzheimer Nederland!  

Terug in de tijd met hedendaagse ouderen: Fatima draagt ook tijdens haar werk in de zorg een hoofddoek, telkens vragen bewoners of zij het koud heeft, waar komen toch deze reacties vandaan? Meneer Harms komt uit een boerengezin en drinkt net als toen de koffie van zijn schoteltje af. Een bewoner vertelt ‘Mijn ouders waren Luthers’. Je kunt als begeleider navragen vanuit welke geloofsstroming Luthers afkomstig is, maar wat als een bewoner je dit niet meer kan vertellen? Ondanks dat gewoontes en gebruiken uit een ver verleden het langst bij ouderen met dementie intact blijven, zal na verloop van tijd ook dit stukje verleden uit hun geheugen verdwijnen. Dit boekje is zowel informatief als creatief voor het bieden van belevingsgerichte zorg en dagbesteding aan ouderen met dementie.