Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

Vijf (ver)HALEN een betalen - Drs. J. Droog

Paperback - 125 blz. - verhalenbundel

Vijf (ver)HALEN een betalen - Drs. J. Droog
Euro 14.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode978-94-6129-037-3

Jan Droog werd in 1923 geboren in Amsterdam.
Hij studeerde aan de Gemeentelijke Kweekschool v. Onderwijzers. Hij kwam de Oorlog redelijk goeddoor, slaagde in 1943 voor het Onderwijzersdiploma en daarna voor de Hoofdakte en de Akte Engels.
Na de oorlog reageerde hij op een oproep vanuit Curaçao: gevraagd werden leerkrachten in het bezit van diverse Onderwijs- bevoegdheden. In 1946 werd hij op Curaçao benoemd.
Jan Droog werd in 1923 geboren in Amsterdam. Hij studeerde aan de Gemeentelijke Kweekschool voor Onderwijzers. Hij kwam de oorlog redelijk goed door, slaagde in 1943 voor het Onderwijzersdiploma en daarna voor de Hoofdakte en de Akte Engels. Na de oorlog reageerde hij op een oproep vanuit Curaçao: er werden leerkrachten gevraagd die in het bezit waren van diverse onderwijsbevoegdheden. In 1946 werd hij op Curaçao benoemd. Na 23 jaar het onderwijs in de Nederlandse Antillen te hebben gediend, werd hij in 1970 als Gouvernements Inspecteur van het Onderwijs gepensioneerd. Hij keerde terug naar Nederland en doceerde Engels, Duits en Pedagogiek achtereenvolgens aan een drietal Pedagogische Academies. In 1974 slaagde hij aan de Universiteit van Utrecht voor het examen Filosofische Pedagogiek. Hij bekleedde nog enkele functies gerelateerd aan het onderwijs en na 11 jaar gewerkt te hebben als hoofd van de afdeling Onderwijs bij het Nederlands Genootschap ter Bevordering van de Informatieverzorging (NOBIN) vestigde hij zich na zijn pensionering (1985) in Ruurlo in de (Achterhoek).