Uitgeverij Eigen Boek, Geef uw EIGEN BOEK uit! Eigen Boek uitgeven.

Werkwijze

Van manuscript naar boekenkast
Het uitgeven van uw boek bij Uitgeverij Eigen Boek begint met het insturen van uw manuscript voorzien van uw naam, contactgegevens en wensen met betrekking tot de uitgave naar info@uitgeverijeigenboek.nl. Wij nemen dan binnen binnen 2 werkdagen contact met u op om de details door te nemen. Vervolgens ontvangt u van ons een offerte en een overeenkomst. Zodra wij de door u ondertekende overeenkomst hebben ontvangen, nemen wij uw manuscript in behandeling.

Opmaak en redigeren
In overleg met u wordt het formaat van het boek vastgesteld en zorgen wij voor een mooie opmaak van uw werk. Kiest u voor het basispakket, dan controleren en corrigeren wij middels de automatische spellingcontrole uw werk op eventuele spelfouten. Kiest u voor het toppakket, dan wordt uw werk geredigeerd door één van onze redacteuren. De grammatica en spelling worden dan handmatig gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd.

Controle
Wanneer het werk is geredigeerd en opgemaakt, sturen wij u per e-mail het boek ter controle in pdf-formaat. U kijkt uw boek na en geeft eventuele wijzigingen in opmaak of tekst aan ons door. Wij verwerken uw wijzigingen en sturen uw boek naar de drukker.

Proefdruk en definitieve druk
Ter eindcontrole ontvangt u vervolgens een proefdruk van uw boek. Zodra u de laatste wijzigingen en correcties heeft doorgegeven en de proefdruk heeft goedgekeurd, wordt de definitieve druk van uw boek in gang gezet. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om voor de betreffende druk wijzigingen in het werk aan te brengen.

Publicatie
Nadat uw boek van de drukkerij terug is, ontvangt u van ons vier exemplaren. Ook wordt uw boek opgenomen in de catalogus van Uitgeverij Eigen Boek. Heeft u een ISBN-nummer voor uw boek aangevraagd, dan is u boek voortaan ook te bestellen bij alle (online) boekhandels. Wij zorgen er dan voor dat er tien exemplaren van uw boek bij het Centraal Boekhuis beschikbaar zijn.

E-book
De publicatie van een e-book beslaat grotendeels hetzelfde proces als dat van een gedrukt boek. Uiteraard gaat uw boek dan niet naar de drukker, maar leveren wij uw geredigeerde en opgemaakte boek na uw goedkeuring van de pdf naar onze technische afdeling waar uw boek naar officieel e-bookformaat wordt omgezet.